ZAP verrast met zege op HSV ook zijn trainer

David Albert was bij beide treffers van ZAP betrokken© Foto RedMouse

Breezand

Het was niet meteen de start zoals John Dobma zich had voorgesteld. Juist daarom was de trainer van ZAP extra content met de 2-1 zege op HSV.

Er kwam immers visite naar het Ceresplein die maar net de bus naar de eerste klasse had gemist. Zoals ZAP op de laatste speeldag de resterende plek in de nacompetitie aan FC Den Helder had moeten laten.

Dat verschil in ontwikkeling kwam pas in de tweede helft enigszins aan het licht toen ZAP een verrassende 2-0 voorsprong verdedigde. ,,Wat we hadden afgesproken pakte goed uit’’, stelde Dobma. ,,Eerst rustig afwachten en dan druk zetten op een moment dat de tegenstander het niet verwacht.’’ Zo kwam de ploeg die nog steeds doelman Devlin van den Bosch, Giel Langelaan en nu o0k Dylano Vital miste, verrassend aan de leiding. Een corner van David Albert werd door de sterke koper Edo Krijger bij Bram Langelaan neergelegd. ,,Zoals hij toen uithaalde, echt fantastisch. Wel een jongen die vorig seizoen nog in onder 19 speelde’’, aldus zijn zeer contente trainer. Albert en Vink tegen de binnenkant van de paal lieten ook nog grote mogelijkheden liggen. ,,We vergeten ons te belonen zei ik halverwege in de kleedkamer.’’ Daarna zag Dobma hoe Mike Vink, nu na een vrije trap van Albert, de marge verdubbelde. HSV zette de druk er daarna vol op. Scoorde via Jeroen Pater, ex-ZAP, en raakte ook de binnenkant van de paal. Maar bij 2-1 viel de gelijkmaker niet meer binnen omdat Nick Schra, de invaller doelman, niet nog een keer in de fout ging maar sterk afsloot.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen