Tragisch ongeval overschaduwt mooi raceweekend Rob Hartog uit Abbekerk

Rob Hartog.© Eigen foto

Vincent Schot
Hockenheim

Het laatste weekend van het Duitse motorsportkampioenschap IDM is overschaduwd door een tragisch ongeval. Superbikecoureur Leon Langstädtler kwam vrijdag om bij een ongeval tijdens de tweede vrije training.

De 24-jarige coureur uit het Duitse Idstein kwam ten val en raakte hierbij zo zwaar gewond dat hij aan zijn verwondingen bezweek. Het programma voor de rest van de dag werd stilgelegd, maar zaterdag werden de trainingen hervat op Hockenheim. Aan het einde van de dag werd op de grid een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Langstädtler.

Voor Rob Hartog uit Abbekerk stonden de laatste twee wedstrijden in het teken van het verdedigen van zijn derde plek in het eindklassement. Dankzij een vijf en een zevende plek slaagde hij hier in zijn debuutjaar in. ,,Alles staat in een ander perspectief door het tragische ongeluk van Leon. Het is vreselijk wat er is gebeurd en ik wil al zijn naasten sterkte toewensen. Voor mij is het seizoen boven verwachting gegaan en de derde plek is een kers op de taart’’, aldus Hartog.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen