Het eerste puntje is binnen voor Geel Zwart. Die ploeg scoort alvast een dikke voldoende in de derde klasse

’t Zand

Meer dan tevreden blikte Hans Visser terug op de eerste wedstrijd van Geel Zwart in de derde klasse. Een test die de promovendus met een dikke voldoende doorstond, want tegen Strandvogels lieten de Zandtemers direct zien dat er voldoende potentie is: 2-2.

Hoewel de formatie uit Wervershoof ook nieuw is in deze competitie, vond Visser met name dat dit Geel Zwart zich gewoon erg goed presenteerde. En dat dit minimale resultaat de beloning was die daar goed bij paste. Dat het team van de interim-trainer daarbij een 2-0 voorsprong weggaf, was logischerwijs wel een beetje zuur. ,,Natuurlijk, maar we moeten ook realistisch blijven. Want dit was het maximaal haalbare’’, aldus Visser na afloop.

Na een gelijkopgaand eerste bedrijf leunde de gastheer op een 1-0 marge. ,,Doelpunt van Joep Bos. Een speler die van heel ver komt en nu echt goed bezig is. Mijn complimenten.’’ En na de rust ging Geel Zwart door: 2-0. ,,Daarna kwamen wij flink onder druk te staan. Eerst scoorde Strandvogels uit één van de twintig corners en later sloeg die ploeg nog een keer toe.’’ Een zege zat er net niet in. ,,We moeten nog wennen aan het niveau. Maar we hebben nu al laten zien dat we gewoon mee kunnen komen.’’

Geel Zwart-Strandvogels 2-2 (1-0). Doelpunten Geel Zwart: Bos, Van Klink.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen