Vesdo maakt kennis met promovendus Zeemacht. ’Dit is een heel goede ploeg gebleken’

Cas Broxterman
Schagerbrug

Het zou trainer Niels Kolb van Vesdo niets verbazen als promovendus Zeemacht aan het einde van dit seizoen meteen weer de vierde klasse A verlaat. ,,Maar dan bedoel ik wel naar een niveau hogerop. Dit is een heel goede ploeg gebleken.”

De voetballers van Zeemacht zijn het seizoen gestart met een overwinning op Vesdo. Het werd 2-4. Zeemacht liet direct een goede indruk achter bij de nummer zes van het vorige seizoen. Trainer Jack de Vries maakte zich geen zorgen om het resultaat. ,,Ik heb de hele wedstrijd het gevoel gehad dat we voetballend beter waren.”

Zeemacht is op dit niveau een vreemde eend in de bijt. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. ,,Wij kennen de ploegen in deze competitie nog niet”, stelt De Vries. ,,Dat maakt het lastig in te schatten hoe we het dit seizoen gaan doen.” Aan de andere kant is er sprake van een verrassingseffect. Tegenstanders kunnen zich nogal eens verkijken op een promovendus.

Kolb stelt dat dat vooraf slechts een papieren waarheid was. ,,Je weet dat ze gepromoveerd zijn, maar deze ploeg won vorig jaar ook gewoon buiten de competitie van JVC en FC Den Helder. Natuurlijk weet je dan niet zeker of dat misschien tegen een afgezwakte tegenstander was. Maar dat ze echt wel wat kunnen, is in deze wedstrijd gebleken.”

Bij de rust stond het 1-2, waardoor het voor beide ploegen nog alle kanten op kon. Vesdo kwam al snel langszij. Uiteindelijk trok Zeemacht in de tweede helft aan het langste eind door doelpunten van Ingmar Waard en Kenny Holswilder. Voor Waard was het zijn tweede van het seizoen. Hij scoorde voor rust ook al. Kolb: ,,Wij hoopten na die 2-2 door te gaan, maar vijf tot tien minuten later stonden we 2-4 achter.”

Vesdo - Zeemacht: 2-4 (1-2)

Doelpunten Vesdo: Van Zaal en Bronder.

Doelpunten Zeemacht: Waard (2), Awlad en Holswilder.

Duinrand S - Texel ’94: 3-6 (2-0).

Doelpunten Texel ’94: Bakker (2), Helleman, Beumkes, Wit, eigen doelpunt.

Egmondia - Dirkshorn: 9-0 (5-0).

De Koog - Sint Boys: 1-0 (0-0).

Doelpunt De Koog: Bijpost.

Succes - KSV: 7-1 (5-0).

Doelpunten Succes: Dekker (3), Bugel, De Kleine, Kamp, Mulder.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen