FC Uitgeest mist kwaliteit en verliest ruim van SDZ

Van onze verslaggever
Amsterdam

Het gaat een zorgelijk seizoen voor FC Uitgeest worden. De formatie van trainer Hilmar de Groot was volstrekt kansloos tegen SDZ en verloor met 5-1.

Was in de bekerwedstrijden al zichtbaar dat FC Uitgeest dit jaar de grootste moeite zal krijgen zich in de eerste klasse te handhaven, ook in de eerste competitiewedstrijd lieten de bezoekers geen positieve indruk achter.

„Verontrustend”, beaamde De Groot. „Ik denk dat SDZ nog niet eens een van de sterkere ploegen is in deze klasse en als je dan al met 5-1 verliest, dan moet je je wel zorgen maken.”

Eigenlijk is het niet vreemd dat de ploeg uit Uitgeest het niet makkelijk zal krijgen. De Groot zag namelijk de nodige spelers stoppen en sterkhouder Mike Olgers naar SDZ vertrekken.

„Desondanks ben ik wel geschrokken”, aldus de trainer. „De organisatie stond niet goed. Positioneel deden wij het niet goed en verdedigend maakten wij te veel fouten. Natuurlijk ontbrak Stan Vrouwe, dat scheelt natuurlijk. Het probleem is dat wij een ploeg hebben, waarvan sommige spelers niet het eerste klasse niveau hebben. Daar zullen wij de komende maanden aan moeten werken.”

De thuisploeg, onder leiding van Thijs Sluiter, had dan ook geen kind aan de bezoekers. Het team dicteerde het duel, vond de nodige openingen en toonde zelfs nog clementie door een groot aantal kansen onbenut te laten.

Saillant detail was dat oud-Uitgeest-speler Max Dekker en Mike Olgers beiden tot de doelpuntenmakers voor de Amsterdammers behoorden. Yannick Draaijer wist in de slotminuten de ’eer’ voor de bezoekers te redden: 5-1.

voetbal 1e klasse A

SDZFC Uitgeest1-5

Doelpunt Uitgeest: Draaijer.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen