Zege Fortuna Wormerveer gaat diep in blessuretijd in rook op

Dani Moraal, op deze archieffoto links in actie tegen FC Uitgeest, scoorde tegen Hoofddorp beide Wormerveerse treffers.© Archieffoto

Rob Hirschmann
Wormerveer

Fortuna Wormerveer heeft aan het eerste duel in het nieuwe seizoen een punt overgehouden. De Fortunezen incasseerden diep in blessuretijd de gelijkmaker: 2-2.

Aan die treffer hing volgens Fortuna-trainer Rene van Elsland een luchtje. Allereerst omdat de scheidsrechter er tien minuten blessuretijd bij trok, zonder dat er volgens hem veel oponthoud was geweest. „En die jongen controleerde de bal met zijn arm voor hij ’m binnenschoot”, gaf de oefenmeester zijn zienswijze.

Die situatie was echter niet voorgekomen als de Wormerveerders vlak voor het einde van de reguliere speeltijd de wedstrijd in het slot hadden gegooid. Jongeling Jonathan Rodrigues kreeg een opgelegde kans op de 1-3, maar miste het doel. „We maakten het onszelf moeilijk, we hadden het zelf moeten beslissen.”

Fortuna begon sterk aan het duel in Hoofddorp. De ploeg had de controle snel in handen en liet weinig toe. Na twintig minuten werd er voor het eerst geprofiteerd van het veldoverwicht. Aanvaller Dani Moraal was zijn directe tegenstander te snel af en drukte vervolgens af: 0-1. Dat bleek uiteindelijk de ruststand.

In de tweede helft moest Fortuna het stellen zonder sterkhouder Jordi Wigman. Hij is herstellende van een voetblessure en kan nog niet negentig minuten voetballen. Na een kleine tien minuten voetballen kwam Hoofddorp langszij: een voorzet vanaf de rechterkant werd niet weggewerkt en belandde bij de tweede paal, waar een aanvaller van de thuisploeg de bal alleen nog maar hoefde aan te raken. Niet veel later kwamen de bezoekers weer op voorsprong via Moraal. De aanvaller werd de diepte in gestuurd door Yassin El Yaakoubi. Oog in oog met de Hoofddorpse keeper bleef hij koel: 1-2.

In het restant van de wedstrijd leek Fortuna niet serieus in de problemen te komen. De Wormerveerse ploeg had via Moraal en Rodrigues nog goede kansen op een derde treffer, maar sprong daar slecht mee om. Diep in de blessuretijd ging het dus alsnog mis.

„Ik zit nu nog in de emotie, maar ik denk dat we al met al een prima pot hebben gespeeld”, aldus Van Elsland. „Het doel was om weinig weg te geven en dat is gelukt. We moeten alleen wat meer finesse in de afwerking hebben.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen