Bulterman blijft positief na tweede domper in korte tijd: ’Ik heb zin om ons te revancheren’

Zwaluwen’30-trainer Richard Bulterman.© Foto Marcel Rob

Hoorn

Na een goede voorbereiding met veel zeges verloor Zwaluwen’30 zaterdag voor de tweede maal op rij. Na de blamerende 2-8 bekernederlaag tegen eersteklasser ZOB, verloren de Hoornaars het eerste competitieduel tegen de Koninklijke HFC met 1-3.

„Ik denk dat we een vrij positieve voorbereiding gedraaid hebben. Als technische staf ben je nieuwsgierig hoe snel je elkaar met best wel een nieuwe selectie vindt. Maar vorige week was wel een domper en nu gaven een paar jongens ook niet thuis die dit in de eerdere wedstrijden wel deden.”

Afgepoetst

Met name in de eerste helft was dit het geval. „We zijn er in de eerste helft een beetje afgepoetst. Nu denk ik wel dat dit één van de betere teams in deze klasse is, maar dat wordt extra bevestigd als je zo zwak start. Het had ook 0-4 kunnen staan in de rust. Van een 0-2 achterstand kun je altijd nog terugkomen. Vooral als je de aansluiter maakt, dan gaat het mentale aspect ook meetellen.”

Doordat de Hoornse degradant uit de eerste klasse hiervoor ’hoger’ ging spelen, konden de gasten de ruimte die hierdoor achterin ontstond benutten en maakten ze rond de zeventigste minuut de 0-3. In de slotfase maakte Samet Çetin er nog 1-3 van.

„De jongens baalden na afloop flink van deze nederlaag, maar konden ook benoemen wat er vandaag niet goed ging. Dat vind ik mooi. Ik heb zin om ons te revancheren en volgende week tegen AMVJ gaat het ook anders. Daar ben ik van overtuigd.”

Zwaluwen’30-Kon. HFC (za.) 1-3.

Doelpunt Zwaluwen’30: Çetin.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen