Oproep: Orkaan Canarische eilanden. Hoe gaat het met u?

Tenerife.© Foto Mediahuis

Ronneke van der Genugten
OrkaanHoorn

Verblijft u op een van de Canarische eilanden, waarvoor door een naderende orkaan de noodverordening is uitgeroepen? Maakt u zich zorgen, valt het mee? Deel uw verhaal!

Voor de Canarische eilanden is er deze zondag een weerswaarschuwing van kracht. Er wordt veel regen en hevige wind verwacht, die voor veel overlast kunnen zorgen. Reisorganisaties raden aan om de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen.

De regering van de Canarische Eilanden hebben de hoogste staat van paraatheid afgekondigd wegens het noodweer dat kan uitgroeien tot een orkaan. De tropische depressie ontstond in de buurt van Kaapverdië en neemt in noordelijke richting snel in kracht toe.

Het National Hurricane Center in Miami acht volgens de media de kans 80 procent dat de storm zondag orkaankracht heeft. Naar verwachting wordt de Spaanse eilandengroep nog ontzien, maar er moet wel rekening worden gehouden met grote overlast door zeer harde wind en overvloedige regenval. Dat kan leiden tot overstromingen, omvallende bomen en schade aan huizen. Volgens de Spaanse meteorologische dienst lopen de kleine westelijke eilanden, Tenerife en Gran Canaria het grootste risico.

Delen

Bent of kent u iemand die op een van de Canarische eilanden verblijft en zich zorgen maakt, of een verhaal over het naderende noodweer wil delen? Onze redactie komt dan graag met u in contact. Delen van foto’s of persoonlijke verhalen is welkom. Mailen kan naar redactie.wef@nhd.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen