Den Helder Suns wordt weinig wijzer door onderbezetting in aanloop naar competitiestart

Ruud Ramler
Den Helder

Den Helder Suns heeft de aanloop naar de competitie in de eredivisie afgesloten met een 72-98 nederlaag tegen Zwolle. Zaterdag gaat het bal in Limburg pas echt beginnen, maar coach Peter van Noord heeft vooralsnog te veel vraagtekens.

De deels vernieuwde ploeg met onder meer de Amerikanen Jake Biss, met 19 punten topschutter aan Helderse kant in de afsluiting, en Darius Banks had een te kleine rotatie om de wat dat betreft veel beter uitgeruste tegenstander bij te kunnen benen.

Nick Thran zit in de laatste fase van zijn lange revalidatie en ook Kevin Bleeker was er nog steeds niet bij. De center van 2.09 kampt na een operatie in mei met knieproblemen.

,,Dat is in de eerste plaats vervelend voor hem. Maar ondertussen hebben we echt geen enkel idee wanneer hij inzetbaar kan zijn.’’ Bleeker is onder meer aangetrokken voor zijn reboundkracht waar Suns op dit vlak nu moest passen. Zwolle was met 44 tegen 24 heer en meester onder de ring waardoor de ruime nederlaag deels kan worden verklaard.

,,De sfeer is prima, we hebben een goede ploeg en ik kan ze ook nu alleen maar complimenteren voor de werklust’’, zei Van Noord na de vierde nederlaag in zes oefenduels. ,,Als we compleet kunnen trainen, wat niet eén keer vijf tegen vijf is gelukt, wordt het vanzelf beter.’’

Ruud Ramler

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen