Vier nederlagen op rij, puntloos onderaan en 144 doelpunten tegen. Ja, het wordt nu echt pijnlijk voor de handbalsters van VZV

Paulo Ramler
’t Veld

Dat de nederlaag tegen VOC ongetwijfeld was ingecalculeerd, nam het vervelende gevoel na afloop niet weg. Want de handbalsters van JuRo Unirek/VZV staan na vier verliespartijen op rij puntloos onderaan. En dat moet toch pijn doen.

De eerste twee zeperds konden nog weg worden gezet als wrange, maar leerzame missers. Omdat er zowel bij het duel met Velo als Kwiek slechts één puntje verschil was. Weliswaar zure resultaten, in die wedstrijden was de ploeg uit ’t Veld allesbehalve kansloos. Een stuk pijnlijker werd het bijvoorbeeld op bezoek bij DSVD (36-24). Normaal gesproken geen ploeg om onder de indruk van te zijn, toch lieten de Veldtemsen zich daar verrassen.

Langzaam maar zeker neemt het anders zo rotsvaste zelfvertrouwen af en alleen een zege kan daar op dit moment waarschijnlijk verandering in brengen. Het treffen met VOC kwam wat dat betreft niet op het meest ideale moment.

Een resultaat heeft er in het Sportcentrum van VZV dan ook nooit ingezeten. Bij 5-8 had de grootmacht uit de hoofdstad al een gaatje geslagen en die marge nam alleen maar toe. Richting de rust was er eigenlijk al geen houden meer aan: 14-21.

Een afstraffing dreigde en die volgde ook. Bij de thuisploeg ging er te veel mis en de bezoeksters bleven over het algemeen met scherp schieten. De tien doelpunten die VZV na de rust maakte ten opzichte van de negentien treffers bij VOC, verraadde het overduidelijke krachtsverschil. Want zelfs na het vertrek van bijvoorbeeld smaakmaakster Kim Molenaar en Pipy Wolfs, heeft VOC nog meer dan voldoende kwaliteit in huis. Iets dat VZV, zonder de geblesseerde Maud Kruijer en Anna Buter en de al veel langer afwezige Esma Staal, op dit moment nog mist. En met maar liefst 144 tegentreffers in vier wedstrijden, is de formatie van trainer Rolf Schulte ook niet meer die lastig te passeren ploeg van voorheen.

De nodige reparatiewerkzaamheden moeten bij PSV worden ingezet.

handbal eredivisie

VZVVOC 24-40

Scores VZV: Kolken 6, Hölscher 4, Van der Geest, Louwen, Van Splunter 3, Kramer, Kruijer, Kuilboer, Leijen, Stammes.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen