Dode hond aangetroffen in Assendelft, lichaam verstopt in pakket: „Ik dacht dat het een mens was.”

© Politie Zaanstreek

Bas Beekman
Assendelft

De politie is zaterdagmiddag uitgerukt voor een verdacht object langs de Zeedijk in Assendelft. Daarbij werd al rekening gehouden met het aantreffen van stoffelijk overschot van een mens, maar het bleek een dode hond te zijn. Voor Bas van der Weide, die het dier aantrof, was het hoe dan ook even schrikken.

Bas van der Weide was zondagochtend gaan jagen met zijn vrienden op het jachtveld achter de Zeedijk. Ze waren op zoek naar de laatste gans die ze die dag hadden geschoten, toen ze een heel vreemd object aantroffen.

„Het was een flink pakket dat met touwen dicht was gemaakt met een stoffen lap eroverheen. We schrokken heel erg, want het had precies de vorm van een menselijk lichaam. We wilden eigenlijk niet eens kijken wat erin zat, dus hebben we zo snel mogelijk de politie gebeld. Die vroeg om een foto en daarna zijn ze met een flinke delegatie uitgerukt.”

Een helikopter vloog direct naar de locatie van het verdachte object, waar de recherche gelijk een onderzoek startte. Bas had in ieder geval geen zin om af te wachten wat er in het pakket zat. „Ik dacht echt dat het een mens was. Daar was het groot genoeg voor, maar ik hoefde het eigenlijk niet te weten. Zelfs de agenten kregen het er warm van.”

Het verdachte pakket dat Bas met zijn vrienden tijdens het jagen aantrof.© Foto Bas van der Weide

Nadat Bas en zijn vrienden waren ondervraagd door de politie zijn ze naar huis gegaan. Eenmaal thuis, zag Bas op Facebook dat het object een hond was. „Dat luchtte wel een beetje op. Het is natuurlijk zielig voor dat beest, maar een mens had ik toch een stuk naarder gevonden. Het is niet dat ik er niet van slaap, alleen een fijne ervaring is anders. Het was wel een interessante dag.”

De politie gaat nu onderzoeken wat er met het beest is gebeurd. De hond lag er volgens de Forensische Opsporing al een tijd en is niet gechipt.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.