Mario van der Hert moet als nieuwe trainer van HCSC vrede hebben met een remise. ’Als we compleet zijn, dan gaan we mooie dingen laten zien’

Heemskerk

Een zege had het competitiedebuut van Mario van der Hert bij HCSC nog net iets meer opgeluisterd. Maar de oefenmeester kon de remise bij ADO’20 achteraf ook wel een plekje geven: 2-2.

Hij liet het succes van Flevo achter zich om terug te keren naar zijn eigen stad. En in Den Helder voelde de coach dit keer de connectie met HCSC. ,,En ik heb het hier geweldig naar mijn zin. Absoluut geen spijt dat ik die stap heb gemaakt’’, zei hij.

Op bezoek in Heemskerk begon zijn avontuur pas echt. Hoewel de trainer het daar wel zonder enkele basiskrachten moest stellen. ,,Blessures, bijvoorbeeld. Of iemand die nog niet speelgerechtigd was. Niet ideaal.’’ Voor de rust zag het er echter nog goed uit: 0-2.

Na de thee schakelde de gastheer een tandje bij om pas diep in het tweede bedrijf twee keer toe te slaan. ,,Zuur, ik ben op zich wel tevreden. En de complimenten aan Marlon Coco. Mijn keeper. Hij was geweldig. Als we compleet zijn, dan gaan we mooie dingen laten zien.’’

ADO’20-HCSC 2-2 (0-2).

Doelpunten HCSC: eigen doelpunt, Tomasouw.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen