Inschrijftermijn BKZ-woningen bij Oostzijderpark verlengd

De BKZ-woningen in Oostzijderpark.© Foto gemeente Zaanstad

Tjarda Kuyt
Zaandam

De inschrijftermijn van de tien BKZ-starterswoningen (Betaalbare Koopwoningen Zaanstad) in Oostzijderpark is verlengd tot 26 september. Belangstellenden bleken door de procedure te weinig tijd te hebben om het papierwerk op tijd te regelen. Met het verlengen van de inschrijftermijn wil Betaalbare Koopwoningen Zaanstad daar ruimer de tijd voor geven.

,,Om iedereen een kans te geven zich toch te kunnen inschrijven, is samen met de ontwikkelaar besloten om de termijn te verlengen en de procedure ten aanzien van het GBA-uittreksel te vereenvoudigen”, zegt directeur Nel Hazendonk van het BKZ. Ook wordt de eerder vastgestelde vermogensgrens heroverwogen. ,,Veel starters geven aan dat zij meer vermogen hebben dan de huidige maximale grens. Zij hebben deze middelen ook straks na oplevering echt nodig, in een tijd dat de kosten om een woning bewoonbaar te maken snel zijn gestegen.” Het college van de gemeente Zaanstad bekijkt daarom of de maximale grens kan worden aangepast.

De BKZ-woningen zijn bedoeld voor starters met een laag middeninkomen. Doordat het aan de gemeente gelieerde bedrijf het erfpachtrecht voor een deel behoudt en eigenaar blijft van de grond, kunnen de woningen voor een lagere prijs worden aangeboden dan op de overspannen woningmarkt gebeurt. De appartementen variëren van 42 tot 54 vierkante meter en worden verkocht voor 88.725 tot 92.527 euro. Nadat alle inschrijvingen binnen zijn, worden de woningen verloot en worden deze verkocht.

De eerste tien BKZ-woningen zijn onderdeel van de Duindoorn in de nieuwe wijk Oostzijderpark. Ingezeten van Zaanstad die een sociale huurwoning achterlaten hebben voorrang om in aanmerking te komen, als ze ook aan de extra voorwaarden voldoen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.