Dit seizoen moet het gebeuren voor Scagha ’66. De eerste stap richting de eredivisie is met een zorgeloze zege in ieder geval gezet

Jeroen Pater (links) wil namens Scagha de trekker overhalen, daar steekt de tegenstander een stokje voor.© Foto RedMouse

Paulo Ramler
Schagen

Is dit dan het seizoen waarin het gaat gebeuren voor Scagha ’66? De zaalvoetbalploeg uit Schagen die promotie naar de eredivisie voor de zomer misliep. De eerste stap om dat doel alsnog te bereiken, is tegen OACN-Boys in ieder geval gezet: 6-0.

De wond die achterbleef na dat ene duel in juni is ongetwijfeld nog steeds voelbaar. Toen was directe concurrent VNS United in een onderlinge wedstrijd veel te sterk (2-7) en zette die formatie de stap naar het hoogste niveau van Nederland. Nu is het aan de equipe van coach Jaap Kaleveld de taak om dat voorbeeld te volgen.

In een competitie die naast Zeemacht met Vios ’79 dit jaar nog meer regionale bezetting heeft gekregen. En die door Scagha, een week later dan de rest, dan eindelijk werd afgetrapt tegen het vrij onbekende OACN-Boys. Een team uit Spijkenisse dat afgelopen seizoen nog in de eerste divisie B uitkwam en daar overigens als vijfde eindigde. Veel te duchten had de gastheer niet per se van de bezoekers. In de Groeneweghal domineerde de thuisploeg die alleen nog iets te genadig was voor de opponent. Want door treffers van Matz Mathot, Mark de Vries en Tom Hofkamp werd het krachtsverschil al enigszins in de score uitgedrukt (3-0), de marge had nog groter kunnen zijn. Twee keer fungeerde de teruggekeerde Piet Halman als aangever. Een fijne speler die Scagha van extra smaak voorziet.

Aan de andere kant kreeg doelman Max Kuyper voor de rust een stuk minder te doen dan zijn collega aan de overzijde. Slechts een paar keer werd hij echt op de proef gesteld, steeds scoorde de sluitpost een ruime voldoende.

Na de pauze was het eenzelfde verhaal. Met het verschil dat de goalie nu eigenlijk nog minder vaak in actie hoefde te komen, Op routine speelde Scagha het uit. En tussendoor werd er nog aan het doelsaldo gewerkt. Zo maakte Gijs Schrieken er 4-0 van en Hofkamp lepelde beheerst zijn tweede binnen: 5-0. Hoewel Jeroen Pater de treffer claimde, omdat hij op de doellijn ogenschijnlijk het laatste zetje gaf. Het slotakkoord was vervolgens voor Jeroen Smit. De rappe voetballer die er eerder al dichtbij was en diep in het tweede bedrijf na een solo de 6-0 voor zijn rekening nam.

Applaus was er ook voor Kuyper. Vlak voor tijd schrok hij wakker om het laatste beetje verzet van OACN-Boys in de kiem te smoren. De doelverdediger was niet te passeren.

Alles bij elkaar kende Scagha een zorgeloze avond in eigen huis. Een fraaie start van het seizoen die de eerste divisionist dan alsnog naar de eredivisie moet leiden. Of de bittere nasmaak van vorig jaar daarmee ook meteen is weggespoeld, dat zal wel niet. Maar het begin is er.

Futsal Rotterdam-Vios ’79 1-3 (1-2).

Doelpunten Vios ’79: Duif, Vork, K. Botman.

Zeemacht-Vennewater 7-4 (5-1).

Doelpunten Zeemacht: Bos (4), Vd Eng, Kwast, Petronia. Rood (2x geel) Petronia (Zeemacht).

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen