Vreugde over voorsprong is voor VV Alkmaar maar van korte duur in Heerenveen. Trainer Mark de Vries blij met eerste punt

Cas Broxterman
Heerenveen

Een duel tussen VV Alkmaar en sc Heerenveen levert al enkele seizoenen vrijwel steevast veel goals op. Dat was dit keer niet anders; in de laatste twee minuten vielen er twee goals. Dat resulteerde in een 2-2 eindstand.

Als de twee ploegen tegenover elkaar staan, is dat bijna altijd een garantie voor spektakel. Zo eindigde de laatste ontmoeting in Alkmaar in een 3-2 zege voor de thuisploeg. De confrontatie daarvóór eindigde in 5-6 voor de Friezinnen. Ook in voorgaande seizoenen vochten de ploegen een doelpuntrijke strijd uit.

Aanvankelijk leek het deze keer op een minder spectaculair duel af te stevenen. In de vijftigste minuut was het nog 0-0. Uiteindelijk stonden er toch vier doelpunten op het scorebord. Daarin speelde Judith Roosjen namens Alkmaar een grote rol. De oud-speelster van Heerenveen, die dit seizoen een plek op het middenveld heeft veroverd, vlakte met twee goals een treffer van Nina Nijstad uit.

,,We hebben in de eerste helft goed gespeeld, ook kansen gecreëerd, maar maakten het niet af. Dan is een oude voetbalregel dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat doet”, zei trainer Mark de Vries. ,,We stelden onszelf de vraag: en nu? We wilden net aanvallend gaan wisselen, toen de 1-1 viel. Daardoor zaten we weer wat meer op de rit en werd het zelfs nog 1-2 voor ons.”

Toen Roosjen in de 89e minuut scoorde, was de vreugde groot. De Vries: ,,Daar hebben we niet lang van kunnen genieten.” Een minuut later stond het alweer gelijk. Invaller Roos de Haas maakte de 2-2 namens Heerenveen.

Alkmaar pakte het eerste punt van het seizoen, na de 0-5 nederlaag in de opener van vorige week tegen regerend landskampioen FC Twente. ,,We zijn van de nul punten af. Daar ben ik in elk geval erg blij mee.”

Cas Broxterman

voetbal

eredivisie vrouwen

HeerenveenVV Alkmaar 2-2

Scoreverloop: 51. Nijstad 1-0, 75. Roosjen 1-1, 89. Roosjen 1-2, 90. De Haas 2-2.

VV Alkmaar: Liefting; Caprino, Woons, M. Stoop, Smal; Roosjen, Remijnse, De Vette (67. Zijp); Banarsie, Van der Most (87. Spaan), Maass (52. Nottet)

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen