Oktoberfest XXL in Heerhugowaard is München in het klein met bier, lederhosen en Dennie Christian

Dirndls en bier horen bij het Oktoberfest.© Foto jjfoto/Vincent de Vries

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Naar hartenlust meezingen met ’Rosamunde’ van Dennie Christian en dan het liefst gekleed in lederhosen of een dirndl. Het ijsbaanterrein in ’t Kruis in Heerhugowaard was vrijdagavond voor even München in het klein.

Het Oktoberfest in München trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en daar zijn ze in Heerhugowaard nog niet aan toe. Ook al had het eerste Oktoberfest - georganiseerd door de Stichting Heerhugowaard Live - de naam Oktoberfest XXL meegekregen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Feesten in lederhosen bij Oktoberfest XXL.© Foto jjfoto/Vincent de Vries

In de feesttent op het ijsbaanterrein was plek voor vijftienhonderd bezoekers die lange tafels of staantafelplaatsen konden reserveren. De organisatie had er alles aan gedaan om te zorgen voor de typisch Beierse uitstraling met eikenhouten bars en personeel dat verkleed in lederhosen en dirndls langs de tafels ging.

En natuurlijk waren er ook de échte Oktoberfest-artiesten als: Dennie Christian, De Alpenzusjes, Wolfgang Saufi en Immer Hansi om de zaal mee te laten deinen.

(Tekst gaat door onder de foto)

De sfeer zat er goed in.© Foto jjfoto/Vincent de Vries

Zaterdag wordt dezelfde tent gebruikt voor het evenement HHW Live. Dan worden er ruim vierduizend bezoekers verwacht als onder meer De Edwin Evers Band, Tino Martin en Jeroen van der Boom op komen treden. De organisatie laat weten dat hiervoor nog enkele tickets beschikbaar zijn.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.