Kleurrijke trap bij bibliotheek Nieuw Den Helder feestelijk in gebruik genomen

De dansgroep van Rik Niks verzorgde een optreden.© Foto RedMouse

van onze verslaggeefster
Den Helder

De kleurrijke trap bij het bibliotheekfiliaal in Nieuw Den Helder was al een tijdje klaar maar werd vrijdagmiddag nog eens feestelijk in gebruik genomen’.

De bibliotheek in Nieuw Den Helder is niet voor iedereen makkelijk te vinden. Daarom bedacht KopGroep Bibliotheken samen met huurbaas Woningstichting Den Helder een plan om de bieb in het oog te laten springen. Het werd een kunstige boekentrap.

Alle 25 treden werden door kunstenares Judith van Lierop (van Studio Jude) veranderd in de rug van een boek. De boekentrap begint met de Odyssee van Homerus en eindigt bovenaan met Confettiregen van Splinter Chabot. Samen vormen de boekenruggen een mooie regenboog.

(Tekst gaat door onder de foto)

De kleurige trap.© Foto RedMouse

Diversiteit

De boeken zijn gekozen uit een lijst van zestig titels, die werd samengesteld door de leesgroep van Scholen aan Zee. De titels moesten niet alleen herkenbaar zijn, maar ook divers. ,,Tijdens de lockdown begonnen we de leesclub met ons eerste boek: Oeroeg van schrijfster Hella Haase. Deze moest er dus zeker in’’, aldus docent Joost Pronk, mede-initiatiefnemer van de leesclub van Scholen Aan Zee. ,,Ook vonden we het belangrijk om titels van schrijvers met een diverse achtergrond te noemen, net als boeken die populair zijn bij een groter publiek’’. In de trap zijn dus zowel kinderboeken en boeken voor volwassenen opgenomen, waarbij er zowel voor klassiekers als recente titels is gekozen.

Voor de officiële ingebruikname was er onder andere een optreden van de dansgroep van Rik Niks.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.