Superweekend Hoorn: mode, muziek, markt, hulpverleners en meer

Een vorige editie van Nationale Hulpverlenersdag in Hoorn.© Foto Mediahuis/Eric Molenaar

Faralda Houthuijsen
Hoorn

Ondernemers in het centrum van Hoorn verwachten komend weekeinde grote drukte, want allerlei evenementen vallen samen. Evenementenorganisator Edith Hartog spreekt van een ’Superweekend’.

De najaarseditie van Hoorn Modestad opent zaterdag en zondag de Fashionweek die tot 1 oktober duurt. Zondag is het Superkoopzondag met markt op de Nieuwstraat en Gouw. Op het Grote Noord en de Gedempte Turfhaven presenteren de samenwerkende Hoornse Autodealers een deel van hun aanbod.

Even buiten het winkelhart, in het Julianapark en bij Oranje Buiten en Volt, wordt Nationale Hulpverlenersdag gevierd met demonstraties van hulpverlenende instanties en een informatiemarkt.

Het hele weekeinde viert ondernemersvereniging De Hoornse Straatjes zijn vijfde verjaardag. „De Hoornse Straatjes zijn zulke leuke straatjes met ambachtelijke bedrijfjes”, vindt Hartog. „Service en dienstverlening staan er nog voorop. Ze hanteren zo’n beetje de kernwaarden van vroeger.”

„De insteek van het weekeinde is een gewoon verjaarsfeest”, zegt Hartog. „Je trekt je mooiste kleren aan, zorgt dat je haar goed zit, trakteert op iets lekkers en heet iedereen hartelijk welkom. De winkeliers hebben speciale aanbiedingen en sommige serveren lekkere dingetjes. Ik heb geregeld dat er buiten heel veel muzikanten uit de regio en Hoornse koren optreden. Er loopt een club leuke meiden rond, opgemaakt en met hun haar in de krul, die bonbons uitdelen.”

De meeste activiteiten zijn zaterdag en zondag tussen 12 en 17 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen