Evenementenbureau zit met 750 kilo strooigoed in de maag. Maar overtollige voorraad pepernoten en strooigoed wordt binnen no time verkocht

Een deel van de - inmiddels verkochte - dozen vol strooigoed die nu nog bij Hartog in de dars staan.© Foto aangeleverd

Judit de Redelijkheid
Andijk

Een ’stevige miscommunicatie’, noemt Edith Hartog het. Die zorgde ervoor dat haar evenementen- en organisatiebureau plots met 750 kilo strooigoed in de maag zat.

Tot opluchting van Hartog hebben zich binnen mum van tijd voldoende kopers voor de overtollige voorraad pepernoten en snoepgoed gemeld. „Door een misverstand was er dubbel ingekocht”, vertelt Hartog. „Het stond opgeslagen in het magazijn van Albert Heijn en omdat zij gaan verbouwen, moest het daar weg.”

Ze zette het strooigoed - dat nu tijdelijk bij haar thuis in de dars staat - daarom online te koop. „Voor de prijs die ik er zelf ook voor betaald heb. En het was in no time weg. Wie het gekocht hebben? Onder meer Winkelstad Enkhuizen, een evenementenbureau uit Opmeer en iemand die betrokken is bij de intocht in Obdam.”

De voorwaarde dat kopers minimaal zestig kilo moesten afnemen (’Ik had geen zin om al die dozen open te snijden’) bleek geen belemmering. Binnen een paar uur kon Hartog op Facebook en haar internetsite melden dat ze ’los’ was. „Mensen kopen toch liever grote partijen op. En nu is de tijd dat organisaties van sinterklaasintochten met hun voorbereiding starten. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Maar ik ben blij dat ik er vanaf ben.”

Judit de Redelijkheid

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen