Eenzaam of gewoon behoefte aan nieuwe contacten? In Uitgeest vindt de Week van de Ontmoeting binnenkort plaats

,,Iedereen in onze gemeente hoort erbij.’’© Foto gemeente Uitgeest

Van onze verslaggever
Uitgeest

Uitgeesters met de behoefte aan nieuwe, sociale contacten kunnen daar werk van maken tijdens de Week van de Ontmoeting in het dorp. Van 29 september tot en met 6 oktober zijn er in Uitgeest diverse activiteiten.

Deze week valt samen met de landelijke Week tegen de Eenzaamheid. Inwoners kunnen met elkaar wandelen of aan andere activiteiten meedoen. Onder het motto ‘Kom erbij!’ hoopt het sociaal team van de gemeente Uitgeest zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact te brengen.

Wethouder René Oud: ,,Mee kunnen doen in je eigen omgeving of iets voor een ander kunnen doen in je buurt vinden wij ontzettend belangrijk. Iedereen in onze gemeente hoort erbij.’’

Activiteiten

De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Steunpunt Eenzaamheid, Sport-Z en MHCU Uitgeest.

Tijdens een aantal georganiseerde wandeltochten in de buurt schenkt het Steunpunt Eenzaamheid koffie en thee. Op 1 oktober wordt in Fort K’ijk een historische rondleiding gegeven van 13.30 tot 14.45 uur (reserveren is noodzakelijk). Daarnaast is er op 5 oktober van 11 tot 12 uur een sport- en spelactiviteit bij Mhcu Uitgeest.

Isolement

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Op www.uitgeest.nl/weekvandeontmoeting kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de activiteiten waar een inschrijving voor nodig is.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen