Iedere race eindigde motorcoureur Rob Hartog in de punten. Toch is een podiumplek op de slotdag geen abc’tje

Rob Hartog: ’De strijd om de derde plek zal spannend worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het goed gaan afronden in Hockenheim.’© Eigen foto

Vincent Schot

Rob Hartog gaat een belangrijk weekend tegemoet. Op het circuit van Hockenheim in Duitsland kan de motorcoureur uit Abbekerk zijn debuutjaar in het IDM afsluiten met een podiumplaats. De SWPN-coureur verdedigt zondag in de laatste races de derde plaats in het kampioenschap van de superbikes.

Hoe is Hartog op die derde plek terecht gekomen?

Door een sterk seizoen te racen in het IDM, voluit het International Deutsche Motorradmeisterschaft. Hartog wist in alle races van 2022 punten te scoren. Van de twaalf races eindigde de Yamaha-rijder liefst negen keer in de top zes. Het leverde hem in de superbikeklasse 126 punten op. Voor aanvang van de seizoensfinale is dat dus goed voor een derde plaats in het kampioenschap.

Is het al een gelopen race dat Hartog op het podium eindigt?

Beslist niet. De voorsprong van nummer 2 Florian Alt is aanzienlijk, 178 punten om 126 punten, maar het gat tussen Hartog en de man achter hem is stukken kleiner. Pepijn Bijsterbosch hijgt de West-Fries met een achterstand van slechts vijf punten zelfs vol in de nek.

En de coureur zelf, is die er een beetje klaar voor?

,,We hebben vorige week getest op de Hockenheimring’’, vertelt Hartog. ,,Dat was een goede voorbereiding op het raceweekend. In tegenstelling tot de Red Bull Ring, waar we zesde en vijfde werden, maar waar er meer in zat, denk ik dat dit circuit beter bij de Yamaha past. Ik ben dus erg benieuwd naar deze twee races en vooral zeer gemotiveerd om samen met Team SWPN het seizoen goed af te sluiten. De strijd om de derde plek zal spannend worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het goed gaan afronden in Hockenheim.’’

De twee kwalificaties staan voor zaterdag op het programma. De twee laatste races van het seizoen zijn op zondag.

Paspoort

Naam:

Rob Hartog

Leeftijd:

30 jaar

Sport:

Motorracen

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen