Steun voor een nieuwe koelkast in Wormerland. ’Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden’

Karin Schoonheim, fractievoorzitter van Groen Links in Wormerland.© archieffoto

Koos Reitsma
Wormer

GroenLinks in Wormerland vindt dat bewoners van de gemeente zo snel mogelijk, nog voor de winter, hulp moeten krijgen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Zoals de aanschaf van een nieuwe koelkast.

De partij stelt daarover vragen aan het college. Aanleiding vormt het bedrag van 150 miljoen dat het kabinet uittrekt voor huishoudens met dreigende ’energiearmoede’.

,,Inwoners maken zich grote zorgen over de stijgende kosten’’, zegt Karen Schoonheim van GroenLinks. ,,Vouchers voor zuinige, duurzame koelkasten of ter vervanging van ander energieslurpend witgoed is een goede besteding van het budget voor energiebesparende middelen, vinden wij.’’

Oude koelkasten verbruiken heel veel energie en zijn daarmee een flinke kostenpost. Een nieuwe, duurzamere variant maakt dan ook echt een verschil op de energierekening.

Schoonheim: ,,Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden, maar wij weten als raad nu nog niet precies hoe hoog het bedrag is dat de gemeente hiervoor heeft ontvangen. We kunnen daarom lastig inschatten wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast is er budget voor de versnelling van lokale isolatie van woningen. Ook dat moet zo spoedig mogelijk ingezet worden om te voorkomen dat mensen in de kou komen te zitten.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.