Film kijken vanaf de Wilhelminasluis in Zaandam: filmtheater De Fabriek houdt voor het eerst openluchtvertoning

In comfortabele strandstoelen naar een gigantisch filmscherm op de Wilhelminasluis kijken.© Foto Marcel Molle

Daan Keijzer
Zaandam

In een bijna sprookjesachtige sfeer staren tientallen bezoekers in comfortabele strandstoelen naar een gigantisch scherm op de Wilhelminasluis in Zaandam. Een enkeling tuurt vanaf de hekken rond de sluis. Het is de eerste openluchtfilm van De Fabriek ooit.

Na een jarenlange renovatie is de Wilhelminasluis al een tijdje volledig afgerond, en kan filmtheater De Fabriek een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan. In het nazomerzonnetje, die tijdens de film onder de horizon zakt, een gratis openluchtvertoning vanaf de sluis. Vanaf 20 uur konden liefhebbers kosteloos en onder genot van een drankje en muziek naar de film ’Summer of Soul!’ kijken.

Het is een succes: alle stoelen zijn bezet en ook op de Hondsbossche Sluis klonteren mensen samen om gezamenlijk naar de film te kijken. Sommigen diep weggestoken onder een dekentje om zich te wapenen tegen de snel dalende temperatuur naarmate de voorstelling vordert.

Eigenlijk zou het evenement begin september plaatsvinden maar in verband met de kermis op de Burcht is de voorstelling verplaatst.

Sommigen diep weggestoken onder een dekentje om een beetje warm te blijven.© Foto Marcel Molle

De allereerste openluchtfilm van De Fabriek op een haast sprookjesachtig decor.© Foto Marcel Molle

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.