Klompenhouwer pakt in Heerhugowaard vijfde wereldtitel driebanden

Therese Klompenhouwer.© Foto EPA

ANP
HEERHUGOWAARD

Therese Klompenhouwer heeft in Hotel Heerhugo in Heerhugowaard haar wereldtitel in de biljartdiscipline driebanden geprolongeerd. Ze veroverde de titel al voor de vijfde keer. Klompenhouwer versloeg donderdag eerst de Japanse Noriko Fukao in de halve finales met 30-10 en speelde in de finale de Zuid-Koreaanse Han Ji-eun weg met 30-16. De 39-jarige Nijkerkse kwam met 4-0 achter, maar met een serie van acht caramboles nam ze het initiatief over en heerste ze in de eindstrijd.

Klompenhouwer is al jarenlang een van de beste vrouwelijke biljarters ter wereld. Ze won ook al negen Europese titels en schreef dit jaar voor de vijftiende keer het Nederlands kampioenschap in het driebanden op haar naam.

„Ik heb zo uitgekeken naar dit toernooi in eigen land. Ik voelde me ook supergoed en wist gewoon: dit is mijn toernooi in mijn land, ik ga niemand teleurstellen”, zei Klompenhouwer na haar zege op Ziggo Sport. „Het is mooi dat ik het heb kunnen waarmaken in het bijzijn van mijn familie, mijn vriendinnen en mijn fans. Het is fantastisch.”

Lees ook: Koningin van het driebanden schittert op WK in Heerhugowaard en zorgt voor ’Max-effect’, maar moet nog altijd opboksen tegen de mannen

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen