Bewoners Overstort in Grootebroek ’vieren hun verkeersveiligheid’ tijdens Burendag

1 / 2
Tanja Koopen
Grootebroek

De verkeersveiligheid aan de Overstort in Grootebroek wordt gevierd tijdens een bijeenkomst bij basisschool De Hussel, zaterdag. Op Burendag.

Want de bewoners hebben wat te vieren, benadert Ingrid Peerdeman, voorzitter van Actiecomité ’30 is Zat’. Al tien jaar is de buurt bezig om hun straat veiliger te maken. Er wordt namelijk te hard gereden. Maar dat gaat veranderen, heeft het college van Stede Broec toegezegd na een gesprek met de bewoners.

,,We zijn hier al zolang voor bezig. Maar nu is ons beloofd dat in het verkeersplan geld wordt opgenomen om de hele straat aan te pakken.’’ En lukt dan niet, dan komen in ieder geval verkeersremmende maatregelen, aldus de belofte.

De buurt dringt al jaren aan op zebrapaden of verkeersdrempels. Ter plaatse is 30 kilometer per uur toegestaan, maar volgens de buurt wordt die snelheid structureel en vaak ruimschoots overschreden. Het buurtfeest in De Hussel heeft meer doelen.

,,We hopen ook de kinderen uit de buurt bewust te maken van de verkeersveiligheid. We willen de onderlinge saamhorigheid van de wijk Oversluis stimuleren én we hopen dat buurtbewoners zelf ook beseffen dat vaak te hard wordt gereden in deze straat. Zodat ze daar bij nadenken.

De bijeenkomst is zaterdag 24 september van 13 tot 16 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen