’Als een jeugdige speler beter is maak ik graag plaats, maar zolang ik het niveau aankan ga ik door’, Velsenoord-clubman Leroy Lans is niet te verleiden tot een overstap

Ron Weinbrecher
Velsenoord

Leroy Lans (30) is een echte clubman. Hij zette bij Velsenoord zijn eerste stappen op het voetbalveld en bleef de vereniging altijd trouw. ,,Het is een geweldig dorp en de voetbalclub is een grote warme familie.”

Andere clubs kwamen wel eens informeren, maar Leroy Lans liet zich niet verleiden tot een overstap. Twaalf jaar speelt hij inmiddels in de selectie op het middenveld of centraal achterin en sinds enkele seizoenen draagt hij de aanvoerdersband. Aan stoppen denkt hij nog lang niet. ,,Als een jeugdige speler beter is maak ik graag plaats, maar zolang ik het niveau aankan ga ik door.” Het elftal speelt al enkele jaren in eenzelfde samenstelling in de vierde klasse. Lans ziet langzaam enkele jonge spelers uit de jeugd doorbreken. ,,Over een paar jaar ziet het er goed uit bij Velsenoord.”

Vorig seizoen werd de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse gehaald. Daarin ging het tegen SDOB gruwelijk mis. Lans krijgt nog steeds een rotgevoel als dat duel ter sprake komt. ,,7-3 verloren met drie rode kaarten. We hopen het dit jaar beter te doen. Voetballend zijn we net zo sterk als vorig jaar, dus ook dit seizoen kunnen we meedraaien in de top van de vierde klasse.”

Velsenoord richtte de pijlen vanaf 2016 volledig op de zaterdag. ,,Ik was daar ook voorstander van”, bevestigt Lans. ,,Het heeft goed uitgepakt voor de club. We spelen al jaren in een prachtige vierde klasse met veel derby’s. Alle clubs komen uit de buurt.” De routinier blikt vooruit op de wedstrijd van Velsenoord en de duels van de ’aartsrivalen’ Wijk aan Zee en Jong Hercules.

Velsenoord-Velsen

,,We spelen thuis, een groot voordeel. We winnen met 3-1. We gaan fel van start en hopen er een mooi spektakel van te maken. We zijn compleet, ik heb er veel vertrouwen in.’’

Wijk aan Zee-VVH/Velserbroek

,,Twee goede ploegen. Fysiek sterk en beide teams hebben slimme spelers in het veld. Wijk aan Zee is thuis lastig te verslaan. Ik ga voor 2-2. Dat is voor ons het meest gunstig.’’

DSK - Jong Hercules

,,Jong Hercules is kampioenskandidaat. Een goed middenveld en een sterke voorhoede. Ik verwacht veel van die ploeg. DSK gaat het natuurlijk proberen, maar na een goal is het over en wordt het 1-5.”

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Leroy Lans (Velsenoord).

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen