Schilderingen en gedicht moeten diversiteit amfitheater Purmerend benadrukken

Het gedicht op de trappen van het amfitheater.© Foto Eef de Hilster

Van onze verslaggever
Purmerend

Niet alleen schilderingen benadrukken de diversiteit van Purmerend in het afgelopen weekeinde officieel geopende amfitheater. Ook een gedicht van Sebastiaan Stroosnijder straalt inclusiviteit uit. Het werd aangebracht op de trappen van het openluchttheater in het Leeghwaterpark, waar de toeschouwers zitten.

Voor de schilderingen werd een beroep gedaan op graffitikunstenaars Jan Stel en Arjan Jansen. Het maken van een gedicht werd ondergebracht bij Dichterskring Waterland die de opdracht kreeg om een gedicht te schrijven over inclusiviteit, om daarmee het amfitheater luister bij te zetten. De leden van de dichterskring gingen met het thema aan de slag en uit de inzendingen werd het gedicht van Sebastiaan Stroosnijder als winnaar gekozen.

,,Een bijzonder gedicht’’, aldus voorzitter Thea de Hilster van de dichterskring. ,,Het is te lezen als twee coupletten achter elkaar, maar naast elkaar gezet kunnen de regels ook achter elkaar gelezen worden, zodat een nieuw gedicht ontstaat.’’ Het roept op tot jezelf durven zijn, tot acceptatie en tot luisteren naar elkaar. De winnaar droeg het gedicht dit weekeinde voor tijdens de officiële opening van het amfitheater. Het is te lezen op de trappen/zitplaatsen van het theater in het park.

Het amfitheater werd dit weekeinde officieel geopend.© Foto Eef de Hilster

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.