Voor 8 uur ’s ochtends een pakketje? Monnickendammer ruikt onraad en doet de deur op een kier open, hij vermijdt daarmee een overval

De twee mogelijke overvallers.© Foto Opsporing Verzocht

Frederique Teillers
Monnickendam

Een inwoner van Monnickendam deed aan het eind van vorig jaar de deur niet volledig open voor een ’pakketje’ en verijdelde daarmee mogelijk een overval. In een uitzending van Opsporing Verzocht waren dinsdagavond beelden te zien van deze ’pakketbezorger’ en een handlanger, die ook een wapen bij zich heeft op die vroege ochtend.

Om kwart voor acht gaat de bel bij een huis aan de Bereklauw in Monnickendam. Een van de bewoners vindt dat toch wel érg vroeg voor een pakketje en kijkt op zijn tablet, daar kan hij de livebeelden van de voordeurcamera zien.

De man roept iets over een pakketje. Intussen is de dochter in het gezin aan het ontbijten. Het regent buiten niet maar de ’bezorger’ heeft wel een capuchon op, reden genoeg voor de Monnickendammer om de deur met kierstandhouder open te doen.

De bezorger duwt dan hard tegen de deur, maar de bewoner trekt de voordeur weer potdicht. Een handlanger komt in beeld en haalt een wapen tevoorschijn. Na wat geklungel vuurt hij een kogel af richting de voordeur. Deze raakt behalve de deur niets of niemand.

Het onderzoek loopt al een tijd, daaruit blijkt dat het duo waarschijnlijk in een dure Mercedes Benz CLA reed. Bij informatie of vermoedens over de mogelijke overvallers kan gebeld worden naar de Politie Opsporingstiplijn: 0800-6070.

Lees ook: Wie beroofde Purmerendse ondernemer van zijn peperdure Rolex-horloge? Beelden verspreid via Opsporing Verzocht

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.