Medewerker muziekscholen Amersfoort en Soest vast voor zedendelict

ANP
AMERSFOORT

Een 22-jarige man uit Amersfoort is aangehouden op verdenking van een zedendelict. Volgens de politie is aangifte tegen hem gedaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag in zijn functie als medewerker van twee muziekscholen in zijn woonplaats en in Soest.

De man is mogelijk bij meerdere strafbare feiten betrokken, meldt de politie. Meer informatie daarover kan de politie op dit moment niet delen, staat in een bericht. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De medewerker was vooral werkzaam bij de Bachschool in Soest en betrokken bij de School voor Talent Muziek in Amersfoort.

Op de website van eerstgenoemde instelling schrijft de directie dat hij werkzaam was als ondersteuner en niet als docent, dirigent of begeleider.

Hij is inmiddels ontslagen. „Hoe het onderzoek verder ook verloopt, het is uitgesloten dat de voormalig medewerker nog terugkeert op de Bachschool of bij Scholen in de Kunst.”

De directie schrijft verder dat ze begin deze maand een melding heeft gekregen over seksueel grensoverschrijdend gedrag door de medewerker.

„De melding werd gedaan door een minderjarige leerling van de Bachschool in Soest. Wij hebben naar aanleiding van deze melding direct contact opgenomen met de zedenpolitie en onze externe vertrouwenspersoon ingelicht.”

In het bericht staat verder dat de directie geen aanleiding heeft te denken dat meer leerlingen hiermee te maken hebben gehad.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen