Van recyclingbedrijf tot bierbrouwer: twaalf bedrijven in finale ’NHN Business Awards’

Houtrecycling bij GP Groot in Alkmaar.© Archieffoto Erna Faust

Martijn Gijsbertsen
Heiloo

Twaalf bedrijven maken zich op voor de finale van de strijd om de ’NHN Business Awards’ 2022.

Het gaat in de regio Alkmaar om GP Groot Recycling in Alkmaar in de categorie Grootbedrijf (meer dan vijftig werknemers) en Brouwerij Egmond in Egmond aan den Hoef in de categorie MKB Klein (tot tien personeelsleden).

Concurrentie

De concurrentie voor GP Groot bestaat uit Logchies Renovatie en Onderhoud BV in Beverwijk en kinderopvang Berend Botje (Zwaag). Brouwerij Egmond neemt het op tegen Bas Koeten Racing in Westwoud en re-integratiebureau Startwijzer (Hoorn).

(Tekst gaat door onder de foto)

De productielijn van de Egmondse bierbrouwerij.© Archieffoto jjfoto.nl/Jan Jong

De finalisten bij het MKB Midden (tien tot vijftig medewerkers) zijn: inspectie-/adviesbureau Intures BV, machinefabrikant Blok System Supply (beide uit Velsen-Noord) en evenementenlocatie H20 Esports in Purmerend.

Upp UpCycling Plastic (Zuidermeer), Green Simplicity (Andijk) en CirTec (Purmerend) zijn de kanshebbers op de prijs maatschappelijk ondernemer met als thema energietransitie.

Het eerstgenoemde bedrijf redt plastic van verbranding, stortplaatsen en milieu. De tweede finalist ontwikkelt led-verlichting voor kwekers en veredelingsbedrijven. CirTec doet aan behandeling, scheiding en indikking van water, andere vloeistoffen en gasstromen plus hergebruik van afvalstoffen.

Cultuurkoepel

De winnaars van de verkiezing voor ondernemers boven het Noordzeekanaal worden op 27 oktober gehuldigd in de Cultuurkoepel in Heiloo. Het is de negende keer dat het evenement plaatsvindt.

De in totaal twaalf finalisten zijn geselecteerd uit een longlist van in totaal veertig bedrijven. Er waren ongeveer honderd ondernemers aangemeld.

De elfkoppige jury heeft onder meer gekeken naar de ingezonden motivatieformulieren en bedrijfsfilmpjes. Daarnaast hebben juryleden eigen onderzoek ingesteld.

De kanshebbers houden tijdens de feestelijke een bedrijfspresentatie en maken daarmee kans op de pitchprijs. Daarnaast kan tot en met 24 oktober via de website www.nhn-businessawards.nl worden gestemd voor de publieksprijs.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.