Waar het met mannen bij Florien altijd stopte, gaat het met Naima verder | Over Liefde

© Foto Pixabay

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer zoekt verhalen over liefde, want alle liefdes vertellen een verhaal. Dit keer: Naima leert Florien op een andere manier liefhebben en ook om van zichzelf te houden.

Florien wist altijd al dat ze op mannen en op vrouwen viel. Toch had ze alleen heteroseksuele relaties. Toen kwam ze Naima tegen. „Ik weet niet wat me overkomt. Het was altijd bij fantaseren gebleven. Ik was al regelmatig verliefd geworden op vrouwen, maar ze waren hetero of ik durfde niks. Bij mannen ging het altijd makkelijk. Op een of andere manier weet ik precies wat ik moet doen om een vent te versieren, maar voelt al dat geflirt bij vrouwen gekunsteld. Alsof ze doorzien wat mijn trucjes zijn.

Vorig jaar ontmoette ik Naima. Ik kende haar van social media en had al tijden een soort van digitale crush op haar. Ze is queeractivist en post supermooie, sexy foto’s. Ik keek tegen haar op, denk ik. Zo openlijk gelukkig met haar seksuele voorkeuren, zo goed in haar vel. Ze heeft maat 48 en er is geen haar op haar hoofd die denkt dat ze te dik is. Is ze dus ook niet. Ze is alleen maar mooi. Op een dag reageerde ik op een foto van haar. Ze likete mijn reactie en tot mijn schrik volgde ze me terug. Ik weet dat stom dat klinkt, maar ik was echt een fangirl.

Vorig jaar was ik met vriendinnen op een festival. Het was een warme dag, we hadden weinig aan en stonden bezweet te dansen. Eén van mijn vriendinnen maakte een foto van me die tot mijn verbazing echt cool was. Ik deelde hem op Insta en ging door met dansen. Pas veel later zag ik dat Naima erop gereageerd had. ’Guuurl!’, schreef ze. ’Looking fab. Veel plezier!’ Ik viel ongeveer flauw. Dat uitgerekend zij me vertelde dat ik er goed uitzag.

Pas de volgende dag durfde ik wat terug te sturen. Ik bedankte haar en zei dat ik het heel leuk had gehad. Daarop kwam de vraag welke bandjes ik had gezien en wat ik die zomer nog meer zou gaan doen. Tja en toen hadden we dus ineens een gesprek. De rest van de zomer spraken we elkaar regelmatig online. We reageerden veel op elkaars foto’s en maakten flirterige complimentjes. In DM durfde ik dat steeds beter.

Op een gegeven moment zette ze een foto online waarop ze haar tepels had geblurd. Die mogen niet op Instagram. Die foto was wel zo verschrikkelijk sexy. Dat liet ik haar weten en zei nog iets over hoe stom het was dat je op Insta geen vrouwentepels mag posten. Toen vroeg ze of ik de foto zonder blur wilde zien. Dat werd het begin van één van de geilste online gesprekken die ik ooit heb gevoerd. Ik vertelde haar hoe mooi ze was en ze vroeg me wat ik zou doen als ik bij haar was. We hebben een paar uur uitgebreid onze fantasieën gedeeld, foto’s aan elkaar gestuurd en uiteindelijk gevideobeld om samen te masturberen.

Toen ik de volgende dag wakker werd, kon ik bijna niet geloven dat dat echt gebeurd was. Ik was in de war en blij en met terugwerkende kracht opnieuw opgewonden. Tegelijkertijd veronderstelde ik dat zij dit vaker deed, gewoon voor de lol en ik probeerde mijn verwachtingen een beetje in toom te houden. Maar toen kreeg ik een berichtje. ’Kom je dit weekend naar me toe?’

Sinds die zaterdag is Naima mijn vriendin en het is geweldig. Ze begrijpt me op een manier die ik van mannen niet ken. Nooit krijg ik het gevoel dat ik aan een bepaald soort ideaalbeeld moet voldoen of me vrouwelijker moet gedragen dan ik ben. Ik ben goed genoeg en ze vindt me juist mooi op momenten waarin ik daarvoor helemaal mijn best niet doe. De seks is ongelooflijk. Waar het met mannen altijd stopte, gaat het met haar verder. Uren lang zoveel aandacht voor elkaar. En ja, je merkt toch dat je elkaars anatomie begrijpt. Ik vond seks altijd leuk, maar heb nog nooit op deze manier van intimiteit genoten.

Het is nog maar een jaartje natuurlijk en ik heb geen idee van onze toekomst, maar ik ben heel blij dat ik dit nu allemaal mag voelen. Ze leert me op een andere manier liefhebben en ook om van mezelf te houden. Alleen daarom al zal ze altijd een grote liefde zijn.”

Lees hier meer Over Liefde

Ook (anoniem) geïnterviewd worden Over Liefde? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.