Vijfde keer Rood aan de Zaan, met vijf prominente sprekers

De Westertil in Wormer.© archieffoto wim egas

van onze verslaggever
Wormer

Voor al weer de vijfde keer wordt op woensdag 28 september de manifestatie Rood aan de Zaan gehouden in de Stoomhal in Wormer.

De PvdA Zaanstreek heeft daarvoor vijf sprekers opgetrommeld die hun verhaal brengen. Zo zal Jeroen Olthof (PvdA-gedeputeerde Noord-Holland) te hebben over een vernieuwend Rood en duurzaam Industriebeleid voor Noord-Holland, waarbij wordt ingegaan op Schiphol en Tata Steel. Mei Li Vos, PvdA- fractievoorzitter in de Eerste Kamer geeft haar reactie op de Miljoenennota en vooruitblik op de provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar.

Steven de Waal (PvdA kandidaat voorzitterschap Eerste Kamer) van Public Space wordt geïnterviewd door Harm Rozie over het betrekken van burgers bij beleid, zoals herindelingen. Schrijfster Mensje van Keulen heeft het over 50 jaar romans, verhalen en gedichten en zij zal na afloop haar boeken ook signeren. Tot slot zal Kees-Jan Kindt, fractievoorzitter PvdA Wormerland, bepleiten dat buurtcentrum De Westertil open moet blijven. De bijeenkomst begint om 20 uur en de toegang is gratis.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.