’Handjevol’ tips binnen over Purmerendse Rolexroof na uitzending Opsporing Verzocht

Politieonderzoek na de overval in Purmerend.© Archieffoto DNP.NU

Frederique Teillers
Purmerend

Na bedreiging met een wapen is een 50-jarige ondernemer een halsketting en een peperdure Rolex armer. De straatoverval in Purmerend haalde recent het tv-programma Opsporing Verzocht. Een politiewoordvoerder zegt maandag dat er een ’handjevol’ tips is binnengekomen sinds de uitzending.

De beroving vond plaats op vrijdag 9 september aan de Antwerpenhaven. Het slachtoffer parkeerde zijn auto vlak bij zijn bedrijf en werd bij het uitstappen overrompeld door twee overvallers. Hij moest een halsketting en zijn Rolex Cosmograph Daytona afgeven. Het tweetal ging ervandoor over het Tiranapad in de richting van de Donaulaan.

Het horloge was die ochtend verstopt onder de mouw van de ondernemer. De politie denkt daarom dat de overvallers specifiek op de Rolex uit waren en de ondernemer hebben opgewacht. Volgens de websites van verschillende juweliers is dit model van Rolex tienduizenden euro’s waard.

Tijdens de confrontatie met de daders liep het slachtoffer een snijwond op.

Lees ook: Man beroofd van horloge en bedreigd in Purmerend, daders op de vlucht

Dinsdag 13 september behandelde Opsporing Verzocht het incident. Er zijn meerdere opnamen die de gewelddadige overval tonen. De daders worden rond de twintig jaar oud geschat en hebben een lichtgetinte huidskleur. De politiewoordvoerder geeft aan dat ondanks de binnengekomen tips er nog niemand is aangehouden. Hij benadrukt dat meer informatie nog steeds welkom is. Wie meer weet, kan contact opnemen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.