Een poel met stapstenen, een doolhof en groene tunnels door het bos: PWN bouwt nieuwe tuin voor bezoekerscentrum De Hoep

De entree van bezoekerscentrum De Hoep.© Archieffoto Kees Blokker

Van onze verslaggever
Castricum

De tuin van bezoekerscentrum De Hoep in Castricum wordt vanaf deze week vernieuwd door PWN. Een poel met stapstenen, een doolhof, groene tunnels door het bos en een vogelkijkscherm aan de rand van de ijsbaan moeten ervoor zorgen dat ’jong en oud worden geprikkeld’.

De tuin wordt een plek om te genieten van de natuur, vogels te zien door de vogelkijkwand, of om te leren. Zo worden er zeven verschillende themagebieden ingericht waar kennis over het Noordhollands Duinreservaat kan worden opgedaan.

Routes

In de nieuwe tuin komen verschillende routes te liggen. Die leiden langs alle soorten natuur die in het Noordhollands Duinreservaat te vinden zijn; van open duin tot natte valleien en bos. De beplanting in het ontwerp is zo gekozen dat er elk seizoen wel wat moois te zien is.

Op www.pwn.nl/nieuwe-hoeptuin staat meer informatie en het ontwerp van de nieuwe tuin.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.