SEW start met vertrouwen aan competitie: ’Ik geef het je te doen, zes ploegen onder je houden. Maar we willen minimaal achtste worden’

Aanvoerder Jeffrey Keizer tekende vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker tegen LSVV.© Foto Jan Mulder

Jaap Heemskerk
Nibbixwoud

Door eersteklasser LSVV op 2-2 te houden is SEW de bekerpoule ongeslagen doorgekomen en gaat de ploeg van trainer Jeroen Slaager met vertrouwen de competitie in. En dat ondanks de wetenschap dat door de versterkte degradatieregeling handhaving een hele klus wordt.

De KNVB maakte vrijdag bekend hoe de versterkte degradatieregeling eruit ziet voor de diverse klassen en dat is bij veel clubs als een mokerslag aangekomen. ,,We wisten het natuurlijk wel van die versterkte degradatie, maar dat het zo zou uitpakken maakt het wel een pittige klus om er in te blijven”, aldus Jeroen Slaager, trainer van SEW.

Met drie rechtstreekse degradanten en ook nog eens drie clubs die de nacompetitie in gaan om te strijden voor lijfsbehoud moet je al ’kampioen van het rechterrijtje’ worden om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van voetbal in de tweede klasse. En dat is voor de promovendus uit Nibbixwoud een hele opgave. ,,Het niveau hebben we wel, maar de ervaring van een stabiele tweedeklasser ontbreekt. Even zes ploegen onder je houden, ik geef het je te doen. Maar we zullen er alles aan doen om minimaal achtste te worden. De onderlinge verschillen zijn denk ik zeer klein dus we gaan ervoor.”

En op basis van prestaties in de bekerwedstrijden behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden van SEW. ,,Ik ben echt heel erg tevreden over de teamprestatie,” glundert Slaager na afloop. ,,Het is een geweldig gevoel als je merkt dat de ploeg het signaal afgeeft klaar te zijn voor de competitie. Echt heel mooi om te zien.

Doordat Enkhuizen een dag eerder niet wist te winnen van Marken was vooraf al duidelijk dat zowel SEW als tegenstander LSVV zouden doorgaan in bekertoernooi. Dat gaf Slaager de gelegenheid om wat andere jongens in actie te zien tegen een tegenstander die hoge weerstand bood. ,,Ik kon vandaag gewoon vijf spelers vervangen zonder dat we er slechter van werden. Al die jongens passen prima in het elftal. Daar kan ik wel van genieten.”

In de eerste helft creëerden de gasten uit Zuid-Scharwoude meer kansen dan SEW, maar van niveauverschil was nauwelijks sprake. Het was dan ook een teleurstelling dat onnodig balverlies op slag van rust de eerste tegentreffer inleidde. Het was de mee naar voren geschoven verdediger Brian-Paul Tesselaar die op aangeven van Martijn Grooff de score opende. Vijf minuten na de pauze trok aanvoerder Jeffrey Keizer de stand vanaf de strafschopstip gelijk nadat hij in het strafschopgebied in de rug was gelopen door Joost Groenveld.

Hoewel SEW de tweede helft de bovenliggende partij was, kwam LSVV vlak voor tijd toch op voorsprong. SEW-doelman Sjoerd Bakker schoot de bal zomaar in de voeten van William van der Leeden, die de geboden buitenkans verzilverde. En die fout lag ten grondslag aan het feit dat SEW altijd alles voetballend wil oplossen. Zelden wordt door de blauwhemden de lange bal gehanteerd en dat is prijzenswaardig. Dat de verdiende gelijkmaker uitgerekend viel na een lange bal, kwam omdat de tijd drong. De treffer lag meer aan Mike Bieshaar, doelman van LSVV, dan aan de kwaliteit van de pass van Alen Sitnic. De verdediger probeerde invaller Jamy Grippeling te bedienen, maar Bieshaar was veel eerder bij de bal. Maar doordat de doelman volledig mis trapte kon Grippeling de bal eenvoudig in het verlaten doel schieten en de ongeslagen status in de beker veiligstellen.

De uitblinker aan de kant van SEW was nieuwkomer Christian Molenaar. De jonge centrale verdediger hoort eigenlijk nog in de Onder 19 maar heeft zich in het elftal geknokt. Slaager is heel blij met de jongeling. ,,Hij is een paar weken geleden in het elftal gekomen en is nu al niet meer weg te denken uit de defensie. Hij speelt echt ontzettend sterk en past zich moeiteloos aan het niveau aan.’’

Bekervoetbal

groep 1, poule 5

SEWLSVV 2-2

43. Tesselaar 0-1, 50. Keizer 1-1 (pen.) 83.Van der Leeden 1-2, 90+1 Grippeling 2-2.

SEW: Bakker, Sitnic, Doodeman, Molenaar, Martin (46. Elkhayami), Ali Hassan (67. Grippeling), Tol (30. Laan), Keizer, Renon, Reuser (57. Drayer), Rekveld (76. Borst).

LSVV: Bieshaar, Bruin, Groenveld, Tesselaar, Van der Leeden, Wijker, (65. Van den Berg) Bas Kansen (79. Bakker), Boy Kansen, Cretier (65. Qebayli), Merk (65. Groot), Grooff (79. Harte)

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen