Wéér leek Velsen te verliezen. Tot Marc Kloosterboer in de laatste minuut scoorde en zijn ploeg het eerste puntje schonk

Simon Luybe
Naaldwijk

Na drie nederlagen behaalde Velsen het eerste punt. Nota bene tegen het ongeslagen Westlandia werd met 2-2 gelijk gespeeld.

Beide clubs vieren dit jaar het honderdjarig bestaan maar zondag was het eerste onderlinge treffen. Bij rust keek Velsen tegen een 2-0 achterstand aan. Twee keer uit stilstaande situaties, verder waren er geen uitgespeelde kansen voor de koploper uit de vierde divisie. Velsen zat goed in de wedstrijd maar kreeg dus weer een tik.

,,De koppies hingen weer in de kleedkamer. Maar de 2-0 was niet de verhouding, de intentie was veel beter dan in de eerste drie duels”, vertelde trainer Ronald Dooijweerd, die wat anders was gaan spelen. ,,Het zelfvertrouwen was weg. Dat merkte je aan alles. Spelers gingen twijfelen aan elkaar en aan het systeem. We zijn daarom teruggegaan naar de basis. Het 4-3-3 systeem waar we vorig seizoen succesvol in waren.”

In de tweede helft viel de 3-0 maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Velsen ging meer risico nemen en dat leidde tot een aantal hoekschoppen. Uit een van deze scoorde Marc Kloosterboer.

De tegenstander hinkte op twee gedachten. Dat gaf de ploeg uit Driehuis ruimte. In de laatste minuut viel de 2-2. Kloosterboer kon zijn tweede maken. De bal ging tergend langzaam over de doellijn. ,,We zijn van de hatelijke nul af en kunnen omhoog kijken”, aldus Dooijeweerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Westlandia-Velsen 2-2

13. Van der Arend 1-0, 34. Van der Arend 2-0, 69. Kloosterman 2-1, 90. Kloosterman 2-2

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen