FC Volendam kan vroege voorsprong niet verzilveren tegen Vitesse

FC Volendam viert de openingstreffer van Robert Mühren.© Foto ANP

Richard Walraven
Arnhem

FC Volendam heeft een goed begin tegen Vitesse niet weten om te zetten in een overwinning. Na een vroege voorsprong raakte de ploeg van Wim Jonk het overwicht kwijt en kon Vitesse langszij komen: 1-1.

Lees ook: Blij met een punt of teleurgesteld? Er had meer ingezeten voor Volendam bij Vitesse

Dat Volendam na ruim twintig minuten de leiding nam in Arnhem was niet meer dan terecht. Het begon scherper aan de wedstrijd dan Vitesse - dat in speciaal ’airborne-tenu aantrad ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem in 1944 - en won veel duels op het middenveld. Dat Mühren scoorde nadat Vitesse de bal weer eens kwijt raakte onder de Volendamse druk in de opbouw, was geen toeval. Hoe de bal erin ging wel. Scherpen redde eerst nog op de inzet van de spits, die in de rebound via de kluts alsnog scoorde.

Pas daarna wist Vitesse druk op Volendam te zetten. Maar mede door een stijlvolle redding van Stankovic (met wat hulp van de lat) op een poeier van Tronstad was de ruststand 0-1.

Na rust had Volendam het moeilijk. Het werd door Vitesse met de rug tegen de muur gedrukt. Bialek maakte al snel 1-1. Volendam liep echter geen verdere schade, en wist in de loop van de tweede helft weer greep op de wedstrijd te krijgen.

Scoreverloop: 21. Mühren 0-1, 48. Bialek 1-1.

Vitesse: Scherpen; Flamingo, Meulensteen, Cornelisse (85. Buitink); Arcus, Bero, Tronstad, Kozlowski (71. Manhoef), Wittek; Vidovic (76. Frederiksen), Bialek (85. Yapi).

FC Volendam: Stankovic; Plat (37. Douiri), Mbuyamba, Benamar, Murkin; Mirani, Oristanio (86. Buur), Eiting; B. Ould-Chikh (64. Veerman), Mühren (86. W. Ould-Chikh), Van Mieghem (64. El Kadiri).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen