Succesvolle zoektocht naar geparkeerde auto van dementerende vrouw in Beverwijk. ’Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd’

„We hebben de auto gevonden op de parkeerplaats van Café Sport in Beverwijk”, zegt de dochter.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Beverwijk

’Ik heb een afspraak bij de opticien’, heeft een dementerende vrouw uit Uitgeest vrijdagmiddag gedacht. In die veronderstelling pakte ze haar auto en reed ermee naar Beverwijk. De vrouw komt diezelfde middag nog heelhuids thuis. Van haar auto is tot zaterdagochtend geen spoor te bekennen, laat haar dochter weten.

„Ze dacht dat ze naar de opticien moest, dus ze heeft de autosleutels gepakt en is naar Beverwijk gereden. Daar is ze gaan dwalen door de stad”, zegt de dochter. Oplettende voorbijgangers merkten op dat de vrouw in verwarde toestand verkeerde en brengen haar naar huis. „Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd, maar van haar auto was geen spoor te bekennen.”

Zoeken

„Ik ben die gelijk gaan zoeken. De politie liet al snel weten dat ze niets kon betekenen. Na uren zoeken heb ik een oproep op Facebook geplaatst.” De oproep wordt bijna honderd keer gedeeld. „Het is zo ontroerend om te zien hoe mensen elkaar daar helpen. Facebook is heel goed hiervoor”, zegt de dochter, die de zoektocht naar de grijze Toyota Yaris van haar moeder zaterdagochtend onvermoeid voortzette.

„Ik voelde me hopeloos en verdrietig. Een hele lieve meneer zag dat. Hij kwam naar me toe en heeft me geholpen met zoeken. We hebben de auto gevonden op de parkeerplaats van Café Sport in Beverwijk. Waarschijnlijk heeft ze die daar geparkeerd en is ze aan de wandel gegaan. Ik ben blij dat mijn moeder en haar auto veilig thuis zijn.”

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen