Afgebrand huis in Andijk dichtgespijkerd, drie gezinnen zwaar gedupeerd

Het huis in Andijk dat vrijdagavond door brand werd getroffen is dichtgespijkerd.© Foto Mediahuis/Cees Beemster

Van onze verslaggevers
Andijk

Zaterdagmorgen is goed zichtbaar hoe verwoestend de brand in de woning aan de Generaal de Wetlaan in Andijk is geweest.

Van de middenwoning in de smalle straat is weining meer over. Het huis is met hout dichtgespijkerd, de bewoners zijn ondergebracht in Enkhuizen. Zij laten via kennissen weten momenteel geen behoefte te hebben om commentaar te geven.

Zij waren op het moment dat de brand vrijdagavond uitbrak elders op visite. ,,Zij hebben gelukkig een grote kennissenkring en krijgen van alle kanten hulp’’, weet de kennis van de gedupeerde familie.

Auto

Ook de woningen aan weerskanten hebben rook-, roet- en waterschade opgelopen. ,,Wij moesten heel snel ons huis uit, we hadden nauwelijks kans wat mee te nemen’’, zegt buurman Erik die niet met zijn achternaam in de krant wil. Hij kon nog wel een elektrische fiets in veiligheid brengen en zette snel zijn auto vrijdagavond weg toen om 20 uur de brand uitbrak.

Zijn huis heeft de meeste waterschade opgelopen, en is voorlopig onbewoonbaar.

,,Het ging heel snel’’, vertelt een andere buurman. De herdershond van de gedupeerde familie was tijdens de brand in het huis en kon niet meer worden gered. ,,Die hebben we ook niet horen blaffen’’, zegt deze buurman die verder anoniem wil blijven.

Lees ook: Brandweer kansloos bij felle woningbrand in Andijk, hond kon niet gered worden

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen