Werk aan hefbrug Broek in Waterland uitgesteld; afsluiting voorlopig van de baan

De hefbrug in Broek in Waterland.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Johan Moes
Broek in Waterland

De werkzaamheden aan het wegdek van de hefbrug in Broek in Waterland, die gepland waren voor komend weekend, zijn uitgesteld. Daarmee is ook de tijdelijke afsluiting van de brug voor motorvoertuigen voorlopig van de baan.

Dat heeft de provincie Noord-Holland, eigenaar van de brug vrijdag besloten. Reden voor het uitstel is de slechte weersverwachting. De hefbrug moet worden voorzien van een nieuwe laag asfalt en in verband daarmee zou hij van zondagochtend zes uur tot maandagochtend vijf uur worden afgesloten voor motorvoertuigen, inclusief lijnbussen. Die zouden moeten omrijden via de N244, de A7 en de N235 (Jaagweg).

„Voor het aanbrengen van de nieuwe laag asfalt op de stalen brug is droog weer met weinig wind en een minimale temperatuur nodig”, zegt de provincie. „Door de voorspelde harde wind en vooral de regen is het té onzeker of het werk goed uitgevoerd kan worden binnen de tijd die ervoor is uitgetrokken.”

„Al het verkeer kan zondag 18 september dus gewoon gebruik maken van de brug. De borden voor de omleidingen worden weggehaald. Wanneer het werk wel uitgevoerd wordt is nog niet bekend. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.”

De brug heeft een nieuw wegdek nodig omdat het asfalt versleten is. Daardoor wordt de remweg van motorvoertuigen verlengd en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.