Voor wie liever overdag naar het theater gaat: monologen, meezingcabaret, Parijse kerstsfeer en een sprookje op dinsdagmiddag in De Vest

The Legends ft. Michael Varekamp, op 13 december in het Dinsdag Matinee van De Vest.© Foto Eric van Nieuwland

Marjolein Elfring
Alkmaar

Voor wie ’s avonds liever de deur niet uitgaat, of het gewoon leuk vindt overdag naar het theater te gaan, start theater De Vest dinsdag 27 september met een serie van vijf voorstellingen op dinsdagmiddag: het Dinsdag Matinee.

Productiehuis Lente bijt op 27 september het spits af met ’Moeder van Glas’, een aangrijpende monoloog naar het boek van Roos Schlikker. Na afloop is er een nagesprek met de schrijfster.

Op 1 november kan iedereen meezingen met golden oldies bij het meezingcabaret ’Vuile Huichelaar’ en 13 december waant het publiek zich in Parijse kerstsfeer tijdens het theaterconcert van The Legends. Julika Marijn brengt op 14 februari de toneelmonoloog ’In de schaduw van Rembrandt’ en hekkensluiter is verhalenverteller Abdelkader Benali op 14 maart met het sprookje ‘Een nacht met Sjahrazade’ met klassieke muziek van onder anderen Grieg, Tsjaikovski en Dvořák.

Meet & greet

Voor alleengaanden is in de foyer een plek ingericht voor een samenzijn met gelijkgestemden en na afloop van de voorstellingen op 27 september, 14 februari en 14 maart is er een meet & greet met de artiesten.

De entree bedraagt €19,50 per voorstelling. Reserveren kan via www.taqatheaterdevest.nl. De voorstellingen zijn ook te bezoeken met de Stichting Vier Het Leven, bezoekers worden dan opgehaald en thuisgebracht. www.4hetleven.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.