IJsbaan De West-Fries in gesprek met gemeente Hoorn over toekomst en financiële steun

De West-Fries verkeert nog in grote onzekerheid. Hopelijk krijgen zij maandag een antwoord van de gemeente Hoorn.© Archieffoto ANP/Vincent Jannink

Ricky Mohabbat
Hoorn

De opening van ijsbaan De Westfries in Hoorn blijft onzeker. Aankomende maandag zit exploitant Optisport om tafel met de gemeente Hoorn om de toekomst van de ijsbaan te bespreken.

Vanwege de fors stijgende energieprijzen heeft het sportcentrum de gemeente gevraagd om financieel bij te springen. „Ik had liever veel eerder een keuze willen maken over de opening van de ijsbaan”, laat operationeel manager van Optisport Eva Rusman weten. Zwembaden zijn vooralsnog open.

Lees ook: De Westfries luidt noodklok: tonnen extra aan energielasten, ijsbaan blijft mogelijk dicht

De opstartkosten voor de ijsbaan zijn volgens Rusman enorm. Over de verduurzaming van de ijsbaan meldt Rusman: „Er zitten sinds kort zonnepanelen op het dak. Het is de vraag wat er terugkomt naar de ijsbaan. Het zal nooit geheel de kosten dekken.”

Lees ook: De Westfries mogelijk dicht: ’Eerder kritisch kijken naar duurzaamheid’

Ook de verenigingen die gebruik maken van de schaatsbaan zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de twijfelachtige situatie. „Zij willen graag schaatsen, en het personeel staat ook te trappelen. Stel, het water in het zwembad wordt minder verwarmd of de speeltoestellen moeten uit, wat kun je dan nog vragen voor een kaartje? Wij willen niet de prijzen voor de kaarten omhoog gooien. Ik maak me natuurlijk ook zorgen om de koopkracht van onze gasten. Komen ze überhaupt nog naar de schaatsbaan of het zwembad. Het is voor iedereen een spannende tijd”, aldus de operationeel manager van Optisport.

Vereniging

In een bericht op hun website laat Schaats Trainings Groep Hoorn over het gesprek met de ijsbaan weten: ’Tijdens dit overleg heeft de ijsbaan nog niet de toezegging gedaan dat zij open gaan. Woensdagavond heeft de Baanvereniging overlegd over de te nemen stappen.’ Een van de stappen is het sturen van een brief naar de directie van Optisport. De Baanvereniging wil medewerking verlenen aan een verduurzamingsplan. Ook vermeldt STG Hoorn: ’Ten tweede geeft de Baanvereniging aan alle schaatsers de garantie dat wanneer de baan niet open gaat, of tijdens het seizoen sluit, het abonnementsgeld naar rato van de afgenomen uren terugbetaald wordt.’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen