Op dezelfde lagere school en bij dezelfde tafeltennisclub: Freek en Corrie nu 65 jaar getrouwd

Wethouder Harry Rotgans zet Freek en Corrie Wiersma in de bloemetjes.© Foto Marcel Molle

Van onze verslaggever
Purmerend

Ze kennen elkaar al sinds de lagere school. Inmiddels zijn Freek en Corrie Wiersma-de Groot bijna 65 jaar getrouwd. Ze werden donderdag door wethouder Harry Rotgans in de bloemetjes gezet.

Iets te vroeg, want pas op 20 september is het jubileum een feit. Dat wordt gevierd met een etentje met hun drie kinderen en inmiddels vier kleinkinderen.

Freek (87) en Corrie (86) leerden elkaar kennen op de lagere school en zaten ook op dezelfde tafeltennisclub. Ze werden een stelletje en uiteindelijk trouwden ze. Na hun bruiloft streken ze neer in Amsterdam-Noord, maar door het werk van Freek Wiersma verhuisden ze naar Vlaardingen. Daarna vertrokken ze naar Purmerend, waar ze inmiddels ook al 54 jaar wonen. Ze kregen er drie kinderen, en inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen.

Freek heeft gewerkt als research assistent bij Shell, en Corrie bekommerde zich de eerste jaren van hun huwelijk om het huishouden. Toen de kinderen eenmaal wat groter werden, is zij gaan werken in de zorg. Freek was daarnaast jarenlang actief als scheidsrechter bij het voetbal, en volgens Corrie was hij ’een hele goede’.

Het echtpaar heeft altijd veel aan sport gedaan en gaan nog steeds regelmatig kijken bij de softbal- en honkbalwedstrijden van de (klein)kinderen. Daarnaast besteedt Corrie haar tijd graag aan handwerken en maakt zij zelf kaarten. Vooral het maken van kerstkaarten vindt zij leuk.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.