Menselijke resten bedrijventerrein Hoorn 80 zijn van Sumanta Bansi

© Foto Michel van Bergen

Mick van Wely en Robert Vinkenborg
HOORN

De lichaamsresten die dinsdagmiddag zijn opgegraven aan de rand van bedrijventerrein Hoorn 80 in Hoorn zijn inderdaad van de in 2018 omgebrachte studente Sumanta Bansi (22). Een dna-spoedonderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut heeft dat woensdag uitgewezen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. Dna dat dinsdag is veiliggesteld in de kuil waarin de veroordeelde Manodj B. Sumanta’s lichaam naar eigen zeggen heeft gedumpt, leverde een match op met dna dat eerder door de familie is afgestaan.

B. ontkende tot dusver iets te maken te hebben met de verdwijning en dood van Sumanta in februari 2018. Hij werd in juli veroordeeld tot 15 jaar cel voor doodslag. In augustus besloot B. om alsnog openheid van zaken te geven. Dinsdag onthulde hij tijdens een eerste verhoor in Zaandijk de plek waar hij Sumanta had begraven en reed kort daarna met de recherche naar de locatie toe.

(tekst gaat verder onder de foto)

De locatie achter Hoorn 80 waar Sumanta Bansi door haar moordenaar werd begraven.© Foto Glocal Media

Lees ook: ’Het idee dat ik met mijn slippertjes over Sumanta heen ben gelopen... Verschrikkelijk!’ Emoties komen los na vondst vermoorde jonge vrouw

Al snel bleek uit een eerste scan dat er onder een laag grond lichaamsresten lagen in het weiland aan de rand van het industrieterrein. De plek ligt op ruim vijf kilometer van de woning van de familie B. in Hoorn. Er is op tientallen locaties gezocht in de afgelopen jaren, maar nooit op deze plek.

Lees ook: Hoorn leeft mee: ’Ik wilde Sumanta zo dicht mogelijk bij haar lichaam gedenken’

B. is ook na het aanwijzen van de dumpplek uitvoerig verhoord. De recherche beschikt nu eindelijk over een plaats delict en heeft uitgebreid forensisch onderzoek gedaan op de plek. Het onderzoek kan meer duidelijkheid verschaffen over hoe Sumanta is omgebracht en belangrijke sporen opleveren.

De ouders van Sumanta, Sharmila en Marlon, zijn inmiddels geïnformeerd over de uitslag. Ze hebben laten weten zeer geraakt te zijn door de vondst.

Lees ook: Menselijke resten gevonden in zoektocht lichaam Sumanta: Manodj B. biecht op waar hij studente dumpte

Lees ook: Advocaat Theo Hiddema: ’Manodj gokte op vrijspraak door te zwijgen over dumpplek Sumanta Bansi’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen