Cadeautje voor jarige Noa (3) op Waagplein. Startdag voor actie ’Nederland wandelt voor Usher’ begint in Alkmaar

Jarige Noa is het middelpunt van de start van de actie ’Nederland wandelt voor Usher’.© jjfoto.nl/Vincent de Vries

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

Met verjaardagscadeautjes op het Waagplein voor Noa (midden, 3 jaar geworden) begint het team van haar opa René Schmidt (rechts op de foto) aan de eerste etappe van de actie ’Nederland wandelt voor Usher’.

Het Alkmaarse gezelschap, dat verder bestaat uit Terry Vonk, Erik Zonneveld en Arnold Meij, loopt in etappes naar achtereenvolgens Zaandijk, Weesp, Nieuwesluis en zaterdag naar Utrecht.

Daar komen in het Spoorwegmuseum alle andere ploegen uit het land samen. Zij hebben ook sponsors gezocht en wandelen in de strijd tegen de zeldzame, erfelijke ziekte waardoor kinderen uiteindelijk doof en blind worden.

Lees ook: Noa (bijna 3) wordt doof en blind. Voor Ushersyndroom bestaat geen behandeling. Haar ouders willen hun guitige krullenbol vooral laten genieten

Bij de finishplaats zal ook de eindopbrengst bekend worden gemaakt. Die is bestemd voor de Stichting Ushersyndroom, die onderzoek en behandeling mogelijk wil maken.

Vader Remco Hartman (links op de foto) loopt met een eigen team mee, net als oma Inge (tweede van links). Moeder Sanne Schmidt (tweede van rechts) heeft thuis de zorg over Noa en haar zus Chloë.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.