Leverancier brugleuningen kan niet tijdig leveren. Tijdelijke fietsbruggen langs N243 worden later geplaatst

Nieuws asfalt op de N243.© Foto provincie Noord-Holland

Martijn Gijsbertsen
Stompetoren

De tijdelijke brugdekken voor de fietsbruggen over de Vrouwensloot, Jispersloot en Beemsterringvaart langs de N243/Schermerhornerweg worden niet deze week, maar eind september geplaatst.

Reden hiervoor is dat de leverancier van de brugleuningen deze niet tijdig kan leveren. Zo maakt de provincie Noord-Holland, wegbeheerder, bekend.

De eerder aangekondigde voorbereidende werkzaamheden, zoals het aanpassen van brugfunderingen en plaatsing van tijdelijke stalen oplegconstructies vinden wel gewoon doorgang. Deze worden door aannemer BAM Infra uitgevoerd.

Scheurtjes

Aanvankelijk zouden 3D-betongeprinte fietsbruggen over de Vrouwensloot, Jispersloot en Beemsteringvaart komen. Doordat afgelopen zomer scheurtjes in deze constructies zijn geconstateerd, is besloten tot het plaatsen van tijdelijke brugdekken voor fietsers.

(Tekst gaat door onder de foto)

De 3D-betongeprinte fietsbruggen waarin scheurtjes zijn geconstateerd.© Foto provincie Noord-Holland

De bedoeling is dat er uiteindelijk wel zulke geprinte fietsbruggen komen. Wanneer dat is, is niet bekend. Deze moeten opnieuw worden gemaakt.

De N243 tussen Alkmaar en Avenhorn wordt compleet vernieuwd. Er komt onder meer nieuw asfalt, de provinciale weg wordt verbreed en krijgt zes rotondes. Hoofdaannemer van dit miljoenenproject is Boskalis.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.