Wie beroofde Purmerendse ondernemer van zijn peperdure Rolex-horloge? Beelden verspreid via Opsporing Verzocht

1 / 2
Van onze verslaggever
Purmerend

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van de gewapende Rolex-diefstal in Purmerend.

Een 50-jarige Purmerender werd vrijdag 9 september door twee mannen op straat overvallen bij de Antwerpenhaven. Om ongeveer 09.50 uur parkeerde de ondernemer zijn auto vlak bij zijn bedrijf. Direct na het uitstappen werd hij overrompeld en bedreigd door de twee overvallers. Onder bedreiging van een vuurwapen en een groot mes werd het slachtoffer beroofd van een halsketting en het kostbare horloge. De man liep daarbij een snijwond op.

© Foto DNP.nu

De de daders gingen er daarna te voet vandoor in de richting van de Helsinkihaven. Vervolgens zijn ze in een donkerkleurige personenauto vertrokken. Beide daders hebben een licht getinte huidskleur en worden rond 20 jaar oud geschat.

Het buitgemaakte horloge is een Rolex Cosmograph Daytona. Mogelijk is sinds 9 september geprobeerd dit zonder certificaat te verkopen.

Het slachtoffer droeg het horloge die ochtend onder de mouw van zijn overhemd. De politie denkt daarom dat de overvallers specifiek op de Rolex uit waren en de ondernemer hebben opgewacht.

Opsporingstiplijn

Wie de jongens herkent of meer informatie heeft over de beroving, wordt verzocht om contact op te nemen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.