McDonald’s in centrum Zaandam open. Gasloos restaurant

Het interieur van de nieuwe Mc.© foto pr

Peter de Groot voor zijn nieuwe filiaal.© foto pr

1 / 2
Frans van den Berg
Zaandam

De nieuwe McDonald’s in het centrum van Zaandam is dinsdag opengegaan. Het is de derde Mac in Zaandam (al bij het ZMC en Stormhoek) en er ligt nog een aanvraag voor Wormerveer.

De afgelopen maanden was er ook politiek veel te doen over de nieuwe vestiging, omdat enkele partijen niet nog meer ’ongezonde eetzaken’ wilden hebben en zeker niet in het centrum. Maar tegen de vestiging in de al jaren leegstaande ruimte onderaan de roltrap in het stadshart, kon niets worden ingebracht.

Lees ook: Overgewicht is al een groot probleem, maar Zaanstad kan weinig doen tegen de komst van het zoveelste fastfoodrestaurant: ’Het wordt tijd dat we obesitas als maatschappelijk probleem gaan zien’

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de verbouwing, waarbij voor een strak jaren 60-interieur is gekozen. Ook werd personeel aangetrokken en opgeleid. Zo is de zaak op tijd ingewerkt voor de toeloop tijdens de Dam tot Damloop komend weekend. Franchisenemer Peter de Groot, ooit in zijn schooltijd al bij de fastfoodketen begonnen, is blij met de nieuwe zaak met 205 zitplaatsen. Het pand is gasloos en voorzien van groene energie, een warmteterugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen, energiezuinige friteuses, waterbesparende urinoirs en ledverlichting. De Groot is ook de uitbater van het filiaal in de Stormhoek. Bij de gemeente ligt nog de aanvrage voor een filiaal in Wormerveer.

Lees ook: McDonald’s wil een vierde vestiging in Zaanstad: vergunning aangevraagd voor fastfoodzaak aan Samsonweg in Wormerveer

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.