Nieuw hotel voor insecten in Ilpendam

De onthulling van het nieuwe insectenhotel in Ilpendam© Foto aangeleverd

Van onze verslaggever
Ilpendam

Ilpendam is een insectenhotel rijker. De grote houten kast, die in de koudere maanden onderdak moet bieden aan verschillende soorten beestjes, is sinds donderdag in gebruik te midden van het stuk groen ter hoogte van De Noord 3.

Onder meer de Waterlandse wethouder van ruimtelijke ordening Harm Scheepstra (D66) was aanwezig voor de opening van het hotel. De makers hebben de houten kast onderverdeeld in meerdere compartimenten, in de hoop verschillende soorten insecten te kunnen lokken. Het insectenhotel, dat gebouwd is met hulp van de lokale natuurstichting Antihidium, maakt onderdeel uit van een tuin die is ingericht met als doel het aantrekken van insecten om zo de biodiversiteit te stimuleren.

De tuin, een initiatief van Ilpendammers Ronald Adams en Marianne van Bommel, is dan ook niet keurig onderhouden. Hij ziet er meer uit als een verwilderd stuk groen met allerhande soorten onkruid. Op steeds meer plekken in de regio komen insectenhotels te staan. Eerder dit jaar kreeg onder meer Edam er één bij op de Noordervesting, tegelijkertijd met het nieuwe bloemenlint dat daar destijds werd ingezaaid.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.