Vandalen zetten hek op spoor in Zijdewind, rijdende trein knalt er vol tegenaan

© GLOCALmedia

1 / 6
Internetredactie
Zijdewind

Nog onbekende personen hebben zondagavond voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd door een hek midden op het spoor te zetten bij de spoorwegovergang op de Zandweg in Zijdewind. Een naderende trein kon het object niet ontwijken en knalde er vol tegenaan. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, wel is er schade en vertraging.

Het incident vond plaats rond 21.15 uur. Het rood-witte hekwerk is deels versplinterd en door de klap in een naastgelegen sloot terecht gekomen. Prorail is ter plaatse om de schade op te nemen. De trein, die bijna een half uur stil heeft gestaan tussen Zijdewind en Schagen, heeft behalve de vertraging ook schade opgelopen en zal in Den Helder blijven om daar de schade op te nemen. De schrik onder passagiers van de trein was groot, maar niemand raakte gewond.

(Tekst gaat door onder de foto)

© GLOCALmedia

Er is momenteel feest in Zijdewind met kermis, optredens en feesttenten. Daarbij is veel jeugd uit het Zijdewind en omliggende dorpen aanwezig. Het doorgaande verkeer in het dorp is tijdens de feestweek afgesloten, daarom staan er meerdere hekwerken om dit te duiden.

De politie tast nog in het duister over identiteit van de daders en zal onderzoek doen naar het incident.

Lees ook: Dronken kermisgangers die voor de grap hun vriendin op de rails leggen en weglopen. Femke Doodeman wordt er ’pislink’ van

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.